یکی از زبان های برنامه نویسی سطح بالا با تمرکز بروی تکنیک های محاسباتی است. این نرم افزار محیطی مناسب برای انجام عملیات های ریاضی، ایجاد محیط های ویژوال و برنامه نوسی آسان را همزمان فراهم کرده است. در این نرم افزار تلاش بر آن است که مسائل ریاضی و راه حل های آنها به همان صورتی که در ریاضیات رایج دانشگاهی وجود دارند ارائه شوند.
MATLAB یک نرم افزار قوی جهت دانشجویان و محققین رشته های ریاضی و مهندسی است که اولین نگارش آن در دانشگاه نیومکزیکو و استانفورد در سال ١٩٧٠ در جهت حل مسائل تئوری ماتریسها، جبر خطی و آنالیز عددی بوجود آمد و امروزه صدها هزار کاربر دانشگاهی، آکادمیک، صنعتی و ... در زمینه های بسیار متنوع مهندسی نظیر ریاضیات پیشرفته، جبر خطی، مخابرات، مهندسی سیستم و ... با MATLAB بعنوان یکی از اولین محیط های محاسباتی و تکنیکی که قادر به حل مسائل آنهاست، آشنا می شوند.
ریاضیات، زبان مشترک بسیاری از علوم مهندسی است. ماتریس ها، معادلات دیفرانسیل، رشته های عددی اطلاعات، ترسیمات و گراف ها از لوازم اصلی بکار گرفته در ریاضیات و نیز در MATLAB هستند.
MATLAB اکنون یک سیستم مؤثر و زبان برنامه نویسی بسیاری از محاسبات علمی و مهندسی است.
این نرمافزار تقریباً در تمامی رشتههای مهندسی به کار میرود. در هر رشتهای که نیاز به محاسبات ریاضی، ترسیم منحنی، شبیهسازی مدل، آنالیز عددی و ... باشد، استفاده از MATLAB میتواند مفید باشد. مسایلی که در رشتههای مهندسی معمولاً با استفاده از زبانهای برنامهنویسی C و Fortran حل میشوند، با استفاده از MATLAB بسیار راحتتر و سریعتر حل میشوند. این نرمافزار دارای جعبه ابزارهای مختلفی است که دانشجویان و مهندسان هر رشته میتوانند از جعبه ابزار رشته خود استفاده کنند. هر جعبه ابزار، صدها امکان خاص برای رشته موردنظر به MATLAB اضافه میکند. شما می توانید به سادگی، توابع و برنامه های خاص خودتان را با استفاده از کدها و توابع MATLAB بنویسید و در صورتی که تعداد آنها زیاد باشد با اختصاص یک زیر شاخه برای آنها از مجموعه آنها یک جعبه ابزار درست کنید.
در حقیقت MATLAB یک زبان برنامه نویسی آسان با مشخصات بسیار پیشرفته و ساده تر از زبان های کامپیوتری نظیر Fortran و یا C است. به همراه MATLAB نرمافزاری به نام Simulink عرضه میشود که امکان شبیهسازی سیستمهای کنترلی را فراهم میکند. این نرم افزار یک محیط پرقدرت برای تصویر کردن اطلاعات را از طریق قابلیت های گرافیکی فراهم می کند.
قابلیت های کلیدی نرمافزار Mathworks Matlab:
- - مدلسازی فیزیکی
- - ریاضیات و محاسبات
- - ساخت و پیاده سازی الگوریتم های ریاضی
- - جمع آوری داده ها
- - مدل سازی، شبیه سازی و تحلیل مدل
- - آنالیز، استخراج مشخصه های آماری، رسم و نمایش دیتا
- - رسم گراف های مهندسی و علوم
- - تولید نرم افزار های کاربردی دارای واسط گرافیکی
- - تحلیلهای آماری
- - منطق فازی
- - واقعیت مجازی
- - پردازش تصویر
- - طراحی فیلتر
- - تحلیلهای اقتصادی
- - شبکههای عصبی
- - طراحی سیستمهای مخابراتی و ...
امکانات نرم افزار متلب:
- عملکرد یکپارچه برای انتگرال گیری عددی 1-D ، 2-D و 3-D و کارآیی بهینه شده برای ریاضیات پایه و عملکردهای میانگیری
- MATLAB Compiler :MATLAB Compiler Runtime انتشار برنامه های کامپایل شده و اجزا را ساده می کند.
- جعبه ابزار پردازش تصویر: ثبت تصویر خودکار با استفاده از بهینه سازی شدت متریک
- جعبه ابزار مشخصات: رابط کاربری بهینه شده برای جاسازی، محاسبه و ثبت مسیر توسط خط، خط تعمیم سافته و رگرسیون غیر خطی
- جعبه ابزار شناسایی سیستم: شناسای دائم عملکردهای انتقال
- HDL Coder : محصولی جدید برای جایگزینی Simulink HDL Coder و اضافه کردن HDL code به صورت مستقیم از MATLAB
- HDL Verifier: محصولی جدید برای جایگزینی لینک شبیه سازی eda و اضافه کردن Altera FPGA-in-the-loop
- MATLAB Coder: ساخت کد از آبجکت های تعیین شده توسط سیستم و ساخت خودکار Library های داینامیک به اشتراک گذاشته شده
- جعبه ابزار سیستم بصری کامپیوتر: تشخیص آبجکت Viola-Jones ، تشخیص امکان MSER و بررسی CAMShift
- جعبه ابزار ارتباطات سیستم: پشتیبانی از رادیو USRP ، مدل های کانال LTE MIMO و پشتیبانی از کارت گرافیک برای LDPC، Turbo Decoder و دیگر الگوریتم ها
- و ...
نکات:
شرکت Mathworks در هر سال دو نسخه از نرم افزار Matlab را منتشر می کند. در هر نیم سال یک نسخه که نسخه شش ماه اول با حرف a و نسخه شش ماه دوم با حرف b مشخص می شود. پس طبیعتاً نسخه b از نسخه a جدیدتر است و اگر قصد دانلود این نرم افزار را دارید اگر در یک سال هر دونسخه a و b در دسترستان است بهتر است نسخه b را برای دانلود انتخاب کنید.
فیلم آموزش رایگان متلب (سایت مکتب خونه)
منبع دانشنامه مهندسی صنایع
- تاریخ : سه شنبه ۲۲ فروردين ۹۶
- ساعت : ۰۶ : ۰۰
- ادامه مطلب
- |
- نظرات [ ۰ ]