دانشنامه مهندسی صنایع

همه چیز در مورد رشته مهندسی صنایع!

چگونه کارشناس برنامه ریزی و کنترل پروژه شویم

همانطور که به عنوان یک مهندس صنایع می دانید، این رشته وسعت و پهنای زیادی دارد و در حوزه های مختلف اعم از برنامه ریزی تولید، حمل و نقل، نگهداری و تعمیرات، تضمین و کنترل کیفیت، برنامه ریزی کنترل پروژه، منابع انسانی و ... حضور دارد. و دانشجویان می توانند برحسب علاقه در یک حوزه دانش بیشتری کسب کرده و وارد بازار کار آن حوزه شود. انشاالله... .  شاید برای شما هم این تردید درطول زمان تحصیل به وجود آمده است که کدام حوزه بهتر است و یا کدام حوزه مناسب شما می باشد؟ ما در اینجا در سدد پاسخ به این سوال نیستیم، بلکه می خواهیم بگوییم که چگونه یک مهندس صنایع می تواند در حوزه برنامه ریزی و کنترل پروژه دانش بیشتری کسب کند و وارد بازار کار این حوزه شود. اما به عنوان یک راهنمایی کوتاه برای رسیدن به پاسخ فوق می توان گفت که شما باید بررسی کنید که هر حوزه نیاز به چه دانش ها و مهارتهایی دارد؟، و یا این که نیاز به گذراندن چه دوره های آموزشی دارد؟، و یا در مقطع کارشناسی چه دروسی را باید گذراند؟، پس از دانستن پاسخ پرسش های فوق در مورد چند حوزه مختلف، آنگاه فرد می تواند برحسب علایق، مهارت ها و دانش شخصی تا آن زمان کسب کرده، مورد مناسب را انتخاب کرد.

اما به موضوع اصلی خود در این پست می پدازیم : چگونه کارشناس برنامه ریزی و کنترل پروژه شویم؟

برای این کار ابتدا بایستی به موقعیت کنونی خود نگاهی بکنید، یعنی اینکه آیا دانشجوی مقطع کارشناسی صنایع هستید؟ یا نه به تازگی فارغ التحصیل شده اید؟ و یا اینکه در بازار کار مشغول به کار هستید؟

اگر شما دانشجوی کارشناسی هستید می توانید با انتخاب درست دروس خود در این مقطع، به طور جدی از همان ابتدا وارد این حوزه شوید، از دروس کارشناسی که می توان لازم و ضروری برای ورود به این حوزه دانست می توان به: اقتصاد 1و2، اقتصاد مهندسی، آمار مهندسی، تحقیق در عملیات 1و2، اصول مدیریت و تئوری سازمان، مدیریت و کنترل پروژه، سیستم های اطلاعات مدیریت و زبان تخصصی اشاره کرد. البته دروسی مانند تحلیل سیستم ها، طراحی و ایجاد صنایع، طرح ریزی واحد های صنعتی، اصول شبیه سازی و اصول حسابداری و هزینه یابی نیز می تواند کمک خوبی به شما در این مسیر بکند. شاید این سوال برای شما پیش بیایید که برخی از این اصلی و تخصصی هستند و دانشجو باید آن ها انتخاب کند اما موضوع اینجا است که در طول ترم  دانشجو نباید به جزوه و منابع ارائه شده از طرف استاد اکتفا کند، بلکه منابع بیشتری را بررسی کند، هر چند یک بررسی سریع و سرسری باشد. و در ادامه فرد می تواند با گذراندن کارآموزی در شرکتی فعال در این حوزه و یا شرکتی که دارای بخش برنامه ریزی و کنترل پروژه باشد، تجربه ای هرچند کوچک برای خود بسازد. و در با انتها ارائه یک پروژه یا همان پایان نامه با موضوعی مرتبط با این حوزه، می تواند به عنوان حسن ختام کار در این مقطع باشد. و در ادامه نیز می توانید با انتخاب گرایش مدیریت و کنترل پروژه در دوره ارشد کار خود را جدی تر از قبل ادامه دهید.

در کنار تمام این موارد فرد نیاز به آشنایی با نرم افزار های مرتبط با این زمینه همچون مایکرو سافت پراجکت، پریماورا، اکسل دارد. نکته مهم در اینجا مهارت خیلی زیاد فرد در اکسل است، به دلیل اینکه کارشناس کنترل پروژه کارهای تحلیلی و ارائه گزارش ها را باید از اکسل خروجی بگیرد، پس هرچه فرد توانایی بیشتری در کار بار این نرم افزار داشته باشد کمک زیادی به او می کند. و اما در مورد مایکروسافت پراجکت و پریماورا این است که بسیاری فکر می کنند که ابتدا باید کار با مایکروسافت پراجکت را فرا گیرند سپس به عنوان سطح پیشرفته کار با پریماورا را بیاموزند، اما شما این این اشتباه را نکنید، هر دو نرم افزار پیشرفته هستند، پس شما هر دو نرم افزار را در حد متوسط اما با هم فرا گیرید. 

      اگر خواستید که در این زمینه بیشتر مطالعه کنید پیشنهاد ما به شما موضوعات زیر است:

  • اصول و مبانی برنامه ریزی و کنترل پروژه
  • آشنایی با PMBOK و سایر استاندارد های مدیریت و کنترل پروژه
  • قواعد زمان بندی پروژه
  • راهنمای تدوین گزارش های پیشرفت پروژه
  • محاسبه تاخیر های مجاز پروژه
  • نقشه ذهنی مدیریت پروژه
  • متدولوژی PRINCE2 
  • مدیریت پروژه برمبنای ارزش کسب شده EVPM
  • اقتصاد مهندسی و روش های انتخاب پروژه 
  • و ...

اما اگر دوره کارشناسی تمام کرده اید باز هم نگران نباشید، هنوز هم دیر نشده است شما می توانید با مطالعه در این زمینه کار خود را آغاز کنید که پیشنهاد ما به شما این است که با مباحث نظری مدیریت و کنترل پروژه شروع کرده .

اما نکته آخر این است که علم هیچگاه پایانی ندارد پس شما هم در از مطالعه نکشید و سعی کنید از همین ابتدا روزی 2 ساعت را صرف مطالعه مباحث جدید و بروز این زمینه کنید. و هم زمان نیز کار با نرم افزار ها را فرا گرفته و بیشتر در مورد اصول و مبانی برنامه ریزی و کنترل پروژه مطالعه کنید.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی




بسم الله الرحمان الرحیم
با توجه به این که رشته مهندسی صنایع یک رشته با طیف وسیعی از زمینه های مختلف از جمله مدیریت و کنترل پروژه ، مدیریت تولید و عملیات ، تعمیرات و نگهداری ، حمل و نقل ، تحلیل سیستم ها ، طراحی و ایجاد واحد های صنعتی ، کیفیت و ... است . لذا در اینجا سعی بر این داریم که علاوه بر معرفی کوتاه و مختصر سایر زمینه ها به زمینه مدیریت تولید و عملیات به صورت کامل تر و مفصل تر بپردازیم.

"علم چندانکه بیشترخوانی/چون عمل در تو نیست نادانی"
پیوندها
sanayefile.ir | صنایع فایل